LINAK A/S skåner medarbejderne og øger produktiviteten

Greenline

Behov for alternativ pallehåndtering

Ændrede krav fra markedet betød skift fra engangspaller til de tungere europaller. Det blev derfor nødvendigt at ændre processen med håndteringen af de tomme paller og valget faldt på 3 stk. PALOMAT® Greenline.


Forbedret arbejdsmiljø uden manuel pallehåndtering

Orden og struktur i produktionen

Ordentlige og lige pallestakke

Øget produktivitet

Udfordring

Virksomheden Linak A/S håndterede ca. 1000 paller hver uge. Skiftet til EUR-paller gjorde den manuelle pallehåndteringen hårdere og ofte skulle de være flere medarbejdere om at håndtere pallerne. Pallehåndteringen var tidskrævende og risikabel i forhold til arbejdsskader.

Løsning

Virksomheden investerede i 3 stk. PALOMAT® Greenline, da de er økonomisk i drift og fleksible at have i produktionen. PALOMAT® Greenline er 100% eldrevet og med Plug`n`Play, så den efter behov nemt kan flyttes rundt i produktionen.

Gevinst

PALOMAT® Greenline pallemagasinerne har elimineret den hårde manuelle pallehåndtering og reduceret risikoen for arbejdsskader. Arbejdsmiljøet er blevet bedre og der er mere orden. Det kræver kun én person at få opgaverne løst, hvilket frigiver ressourcer til andre opgaver - det øger produktiviteten.  

Ændrede krav fra markedet betød skift fra engangspaller til de tungere europaller. Det blev derfor nødvendigt at ændre processen med håndteringen af de tomme paller og valget faldt på 3 stk. PALOMAT® Greenline.

 

"Vi skiftede vores lette engangspaller ud med EUR-paller grundet stigende krav fra markedet omkring stabiliteten af pallerne. Men EUR-paller er væsentlig tungere. For at sikre at der ikke skete arbejdsskader ved manuelle løft af de tunge paller, var vi nødt til at se på andre alternativer for pallehåndteringen"

 

  • Fortæller Torben Levisen, Operation Manager hos LINAK A/S og fortsætter;

 

"Pallemagasiner kom hurtigt på tale, men vi skulle undersøge, om det skulle være den pneumatiske eller den el-drevne model."

 

  • Torben Levisen tilføjer; 

 

"Vi valgte den eldrevne løsning, da den er mere økonomisk i drift end den pneumatiske. Hvis der sker forandringer i produktionen, er den samtidig mere fleksibel, i det den er hurtig at flytte og slutte strøm til".

Hos LINAK A/S i Deskline divisionen håndterer de ca. 1.000 paller om ugen. De fyldte paller køres med truck fra lageret til produktionscellerne. Når pallerne er tomme, køres de med højde justerbare palleløftere til PALOMATerne, hvorefter PALOMATerne automatisk stabler pallerne. Før investeringen skulle medarbejderne manuelt ved fælles hjælp selv stable pallerne.

"Vi kan nu bruge palleløfteren hele vejen, så vi har fjernet risikoen for en arbejdsskade ved tunge løft som tidligere. Samtidig kan én person udføre pallehåndteringen, selvom stakken er høj. Visuelt opnår vi også en produktion med struktur"

 

  • Afslutter Torben Levisen.

Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne for at optimere

pallehåndteringen i din virksomhed. 

 

Send en besked eller ring til os på
+45 9669 4710

When you fill out the form, you also accept that we may store your information in accordance with our privacy policy.