LINAK A/S skåner medarbejderne for tunge palleløft og øger produktiviteten

 

Ændrede krav fra markedet betød skift fra engangspaller til de tungere EUR-paller. Det blev derfor nødvendigt at ændre processen med håndteringen af de tomme paller og valget faldt på 3 stk. PALOMAT® Greenline.

Vi skiftede vores lette engangspaller ud med EUR-paller grundet stigende krav fra markedet omkring stabiliteten af pallerne. Men EUR-paller er væsentlig tungere. For at sikre at der ikke skete arbejdskader ved manuelle løft af de tunge paller, var vi nødt til at se på andre alternativer for pallehåndteringen,

fortæller Torben Levisen, Operation Manager hos LINAK A/S og fortsætter;

"Pallemagasiner kom hurtigt på tale, men vi skulle undersøge, om det skulle være den pneumatiske eller den el-drevne model."

Torben Levisen tilføjer; "Vi valgte den eldrevne løsning, da den er mere økonomisk i drift end den pneumatiske. Hvis der sker forandringer i produktionen, er den samtidig mere fleksibel, i det den er hurtig at flytte og slutte strøm til".

Hos LINAK A/S i Deskline divisionen håndterer de ca. 1.000 paller om ugen. De fyldte paller køres med truck fra lageret til produktionscellerne. Når pallerne er tomme, køres de med højde justerbare palleløftere til PALOMATerne, hvorefter PALOMATerne automatisk stabler pallerne. Før investeringen skulle medarbejderne manuelt ved fælles hjælp selv stable pallerne.

"Vi kan nu bruge palleløfteren hele vejen, så vi har fjernet risikoen for en arbejdsskade ved tunge løft som tidligere. Samtidig kan én person udføre pallehåndteringen, selvom stakken er høj. Visuelt opnår vi også en produktion med struktur", afslutter Torben Levisen.

Med pallemagasinet PALOMAT® har LINAK A/S opnået

  • Eliminering af den tunge manuelle pallehåndtering

  • Forbedring af arbejdsmiljøet

  • Ordentlige og lige pallestakke

  • Mere orden og struktur i produktionen

  • Øget produktivitet

 

Fakta: LINAK A/S er verdens førende indenfor udvikling og produktion af linære elektriske aktuatorer. LINAK A/S blev grundlagt i 1907 og har i dag 1.600 medarbejdere fordelt på 35 lande world wide. 
 

 

Mere orden · Bedre arbejdsmiljø · Øget indtjening

@2017 - PALOMAT®