Arbejdsmiljøet er blevet markant bedre hos ABB

Greenline

Slut med manuel pallehåndtering

I kabelskabsproduktionen hos ABB Fredericia er der ikke længere nogen manuel pallehåndtering, efter afdelingen automatiserede pallehåndteringen med en PALOMAT® Greenline. Det har både betydet et forbedret arbejdsmiljø og et effektiviseret arbejdsflow.


Forbedret arbejdsmiljø

Effektiviseret arbejdsflow

Mere orden i produktionen

Frigivet tid, der øger produktiviteten

Udfordring

Virksomheden ABB håndterede fra 30 til 100 paller hver uge. Alt deres pallehåndteringen var manuel, og krævede ofte, at truckførerne blev forstyrret, da deres hjælp var påkrævet til at stable eller nedstable paller. Pallerne fyldte meget på lagret, da pallestakkene, af sikkerhedsmæssige årsager, ikke måtte blive for høje.

Løsning

Virksomheden fik installeret en PALOMAT® Greenline i deres produktion. Produktionslederen kendte til PALOMATs palleteringsløsning fra sit tidligere arbejde, og så hurtigt at pallemagasinet nemt kunne indgå som en naturlig del af deres palleflow. 

Gevinst

PALOMAT® Greenline aflaster ABB´s medarbejdere og har forbedret deres arbejdsmiljø. De tunge manuelle palleløft er fjernet og PALOMATen har givet mere plads og orden i produktionen. Der skal kun én medarbejder til at håndtere pallerne og det frigiver tid hele vejen rundt i produktionen.

Det primære mål var at forbedre arbejdsmiljøet, da produktionsleder Ole T. Jensen introducerede sine medarbejdere for ideen om en palleteringsløsning fra PALOMAT®. Fra sin tidligere arbejdsplads havde han god erfaring med palleteringssystemerne og havde været vant til, at de indgik som en naturlig del af palleflowet.

 

Ole T. Jensen er produktionsleder i den afdeling af ABB i Fredericia, der fremstiller udendørskapslinger og indmad til kabelskabe. I produktionen indgår en del pallehåndtering, alt fra 30 til 100 paller om ugen – og den håndtering foregik før ved hjælp af håndkraft og trucks.

 

”Efterhånden blev jeg træt af at se medarbejderne løfte paller ned med håndkraft. Samtidig er det ikke alle i afdelingen, der har truckkort, så ofte måtte medarbejdere forstyrre truckførerne for at få hjælp til stabling eller nedstabling"

 

  • Fortæller Ole T. Jensen, som fandt det oplagt at forbedre både arbejdsmiljø og -flow med en automatiseret palleteringsløsning fra PALOMAT®.

 

De seks medarbejdere i kabelskabsproduktionen er nu blevet assisteret af en PALOMAT® Greenline – en fuldautomatiseret palleteringsløsning til 15 EUR-paller, som stabler og nedstabling tomme paller. Og løsningen er blevet taget rigtig godt imod.

 

"Hos ABB i Fredericia kendte man ikke til PALOMAT®-løsningen før, og vores Greenline er faktisk den hidtil eneste på hele fabrikken. Der har da også været flere forbi fra den anden ende af fabrikken for lige at se, hvad den kan."

 

  • Lyder det fra produktionslederen.

Aflaster medarbejdere og sparer tid

 

Greenline er en del af PALOMATs standardprodukter, som kan placeres overalt, blot den kan tilsluttes 230V. Med Greenline foregår al pallehåndtering automatisk og i gulvhøjde – brugeren skal blot indsætte eller fjerne de tomme paller ved hjælp af en truck eller løftevogn, så klarer Greenline resten og hhv. stabler eller nedstabler pallerne. Magasinet kræver kun manuel betjening via et touchpanel, når der skal skiftes mellem stabling og nedstabling

 

Ifølge Ole T. Jensen er der slet ingen tvivl om, at PALOMAT®-løsningen har indfriet forventningerne om at aflaste medarbejderne og forbedre det fysiske arbejdsmiljø i produktionen:

 

”Førhen foregik stablingen manuelt, og pallerne blev ikke stablet så højt, som PALOMATen kan, måske maks. til skulderhøjde. Og selv om der ikke er registreret nogle arbejds- eller slidskader som følge af den manuelle håndtering, kan der sagtens være en medarbejder, der i ny og næ er gået hjem fra arbejde med ondt i skuldrene."

 

  • Siger Ole T. Jensen og tilføjer:

 

"Det er der i hvert fald ikke mere, og samtidig er risikoen for at tabe pallerne ned over fødderne også elimineret".

 

Sparer tid og giver mere orden

 

Ikke alene er medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø blevet forbedret, også arbejdsflowet i afdelingen er blevet bedre.

 

"Vi har ikke målt på det, men vi sparer uden tvivl en masse tid på, at pallehåndteringen er blevet automatiseret. For det første behøver medarbejdere uden truckkort ikke længere at forstyrre en af de medarbejdere, som har truckkørekort, for at få hjælp til håndteringen. Og selv om alle medarbejdere havde haft truckkørekort, sparer vi med PALOMATen den tid, det ville tage at hente en truck",

 

  • Lyder det fra Ole T. Jensen.

 

En anden ting, produktionslederen fremhæver ved PALOMATen er, at den har skabt mere orden i afdelingen:

 

”Der er ganske enkelt blevet meget mere ryddeligt på gulvet end før. Inden vi fik PALOMATen, kunne der måske stå ti stakke med paller rundt omkring, men nu kommer de direkte hen i pallemagasinet".

Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne for at optimere

pallehåndteringen i din virksomhed. 

 

Send en besked eller ring til os på
+45 9669 4710

Når du udfylder formularen, accepterer du, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.